Selasa, 31 Mei 2011

stim ker perempuan kalau berdating?

SORI SALAH TAJUK...

Ciri- ciri Wanita Tak Pernah Berpacaran ( baru betul)

Pernah tak anda terjumpa wanita yang tidak pernah berpacaran? Bunyi memang pelik kan. Sebenarnya memang ada dan ada di antara mereka ini yang langsung tidak pernah berpacaran walaupun sekali.

Ada beberapa faktor yang menyebabkan wanita belum pernah berpacaran antaranya ialah faktor larangan dari agama, ajaran keluarga, atau memang mempunyai sifat atau karakter yang tidak di sukai lelaki.


Jom kita terjah ciri-ciri wanita tidak pernah berpacaran :-
1. Tidak mengikuti perkembangan fashion
Wanita yang belum pernah berpacaran tidak peduli dengan penampilannya dia. Dia juga tidak peduli pandangan lelaki tentang dirinya.
Pakaiannya tidak mengikut trend. Dia hanya memakai apa yang yang dia selesa. Selain itu, kemungkinan besar juga wanita yang tidak pernah berpacaran ini jarang berdandan dan bersolek.
2. Kurang sopan di hadapan lelaki
 Contohnya ketika makan. Portion makanannya jauh lebih banyak daripada lelaki. Dia pun tidak malu-malu makan sebanyak itu, kerana memang dia tidak pernah pernah terfikir untuk mencari teman lelaki.
 Kalau dia memang ingin berpacaran, pasti dia akan lebih menjaga attitudenya di depan lelaki. Sebenarnya, ada bagusnya untuk menjadi “muka dua” di depan lelaki, tapi kadangkala sifat seperti ini akan membuatkan lelaki hilang feeling.
3. Tidak ramai kawan dan kurang bersosial
Kebanyakan wanita yang tidak pernah berpacaran biasanya tidak memiliki ramai kawan dan kurang bersosial.  Oleh itu, di sebabkan tidak ramai kawan dan kurang bersosial maka akan mengurangkan kemungkinannya untuk mengenal orang lebih ramai.
4. Tidak tahu bila harus bersikap romantik atau tidak di depan lelaki
Kerana wanita belum pernah berpacaran, dia sukar untuk membezakan hubungan istimewa dan hubungan sekadar teman biasa. Mungkin ada lelaki yang suka si dia ini, tapi dia tidak tahu membezakan adakah lelaki itu benar-benar menyukainya.
 Di sebabkan tiada pengalaman dalam berpacaran, maka dia tidak tahu bilakah harus bersikap romantis atau tidak bersikap romantis di depan lelaki kerana masih keliru.
5. Kurang percaya kepada diri sendiri
Inipun salah satu ciri penyebab mengapa wanita tidak pernah pacaran sampai sekarang. Percaya kepada diri itu penting, tapi jangan overconfident.
 Percaya kepada diri sendiri boleh bagus, cuma jangan selalu merasa diri kamu kurang segalanya. Bersyukurlah dengan apa yang ada.
  Buat lelaki yang mengetahui wanita yang anda minati tidak pernah berpacaran, anda perlulah meletakkan usaha yang berterusan untuk mendapatkannya kerana wanita seperti ini perlukan sedikit masa untuk menerima seseorang dalam hidupnya...

P/S : Aku baru tahu maksud berpacaran tue apa..hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan