Isnin, 23 Mei 2011

Cerita sedih sepasang kekasih

sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda...Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak,yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah nisebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imahni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dahclose, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun.Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangkamasa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh...Imah ni kesepian le kat Singapura.Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang...Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gimakan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imahni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 lemamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razakternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh...tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2...sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarultu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak.Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumahimah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam.razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buatmasa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masalak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata...tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul..." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja..." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UKtu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedangmenangis...

I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you>
They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart.........""
I don't wanna to talk about it,
 how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listento my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama.......imah terdiam...walaupunair mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart.........""
I don't wanna to talk about it,
how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?My heart, oh, my heart!"

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu...tiba2 mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahuabang sesuatu" "katakan lah duhai imah" jawap razak dengansuara perlahan... " err...... err..." kata imah dlm keadaanbersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggupterima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata

"abang...""sebenarnya... imah tak paham bahasa Inggeris..."

amcam ? sedih ke menyeronokkan ? haha
DOnT saD Meyh :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan